2 tips voor meer productieve tijd

1. Werk je e-mail maximaal 2 keer per dag af
Krijg je de gehele dag veel mail binnen? En verwerk je deze mail direct?
Dan is het de kunst om maximaal 2 keer per dag je mail te beantwoorden. Doe dit bijvoorbeeld als je aankomt op je werk en net voordat je weer naar huis gaat.

In de meeste gevallen zitten er geen spoed mails tussen. De meeste spoed berichten gebeuren namelijk niet via de mail. Wanneer iemand spoed heeft, zal hij of zij eerder bellen dan een mail sturen. Op deze manier bouw je structuur in je werkritme waardoor je uiteindelijk meer gaat afkrijgen.

2. Hang een bepaalde tijd aan een opdracht
Geef jezelf een bepaalde tijd voor een opdracht. Voor het afwerken van je mail geef je jezelf 20 minuten de tijd. Wanneer die 20 minuten voorbij zijn ga je je bezig houden met een andere opdracht. Of je nou alle mailtjes hebt afgewerkt of niet, het is dan de kunst om te stoppen met de opdracht en de andere opdracht op te pakken.

Op deze manier hou je overzicht in je werk en krijg je uiteindelijk meer gedaan in een uur. Je weet namelijk van te voren dat je bijvoorbeeld maar 20 minuten de tijd hebt om je mail te beantwoorden. Dus ga je jezelf dwingen om zoveel mogelijk werk te verzetten in die 20 minuten. Wanneer het niet is gelukt om alle mails op dat moment te beantwoorden, maakt dat in eerste opzicht niet uit. Bouw daarom altijd meerdere momenten in, doe dit echter niet achter elkaar. Wanneer het echter vaker gebeurd moet je de opgegeven tijd met bijvoorbeeld 10 minuten per keer verlengen.
In het volgende artikel behandelen we weer twee verschillende tips om meer werk te verrichten in een uur.

zp8497586rq
Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie