Dit moet je als ZZP’er weten over verzekeringen

Als ZZP’er ben je zelf verantwoordelijk voor een hele hoop zaken. Zo ook het regelen van je eigen verzekeringen. Je hebt namelijk geen werkgever die je doorbetaald wanneer je niet kunt werken door ziekte. Ook je pensioen zul je helemaal zelf moeten regelen als zelfstandige. In dit artikel vind je tips die je helpen bij het kiezen van de juiste verzekeringen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers is naar mijn idee de belangrijkste. Dit is een vangnet voor wanneer je onverhoopt thuis komt te zitten door ziekte, door een blessure of iets anders van deze aard.

Het is namelijk niet makkelijk of zelfs onmogelijk om als zzp’er een uitkering aan te vragen. Je zult dus zelf een manier moeten vinden om toch voor inkomsten te zorgen wanneer je ziek bent. Hier is een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij uitstek geschikt voor. Het is wel een flinke investering. Maar het zal je veel piekeren besparen, wat er vervolgens weer voor zorgt dat je gezonder blijft.

Rechtsbijstandverzekering

Heb je een conflict met een klant, een leverancier of een anders zakelijk conflict. Dan kan een rechtsbijstandsverzekering wel eens goed van pas komen. Deze verzekering verzekerd je namelijk voor juridische kosten.

Ook deze verzekering is een goede investering. De meeste zzp’ers werken namelijk ontzettend hard voor hun geld, en hoe vervelend is het dan als een klant besluit om welke reden dan ook niet te betalen. Om de klant alsnog te laten betalen is het wel fijn om verzekerd te zijn. Juridische kosten kunnen snel hoog oplopen.

Wil je tot slot meer weten over verzekeringen voor zzp’ers? Neem dan eens een kijkje op www.tulpenfonds.nl. Hier vind je alles wat je moet weten over het verzekeren als zelfstandige.

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie