Duurzamer leven in een paar stappen

Het is echt een trend om duurzamer te leven. Mensen zijn namelijk steeds meer bewust over de vervuiling die ze achter laten. Daarom geven wij in deze blog 4 stappen om duurzamer te leven.

Stap 1 – Afval scheiden

Dit is een hele simpele stap. Afval scheiden levert veel op. Materialen als plastic, papier, batterijen en glas kunnen hergebruikt worden. Door dit te scheiden voorkom je veel vervuiling. Zo’n 80% van je afval kan je scheiden. Uiteindelijk levert dit een schoner milieu op. Vooral belangrijk is om de batterijen niet bij het afval te gooien. Er komen erg veel schadelijke stoffen vrij bij het verwerken van batterijen. Batterijen vallen onder kca (klein chemisch afval). Batterijen kan je inleveren bij winkels en supermarkten.

Stap 2 – CV ketel vervangen

In veel huishoudens hangen verouderde cv ketels. Wanneer een cv ketel ouder is dan 15 jaar. Dan gaat er 17% van de opgewekte energie verloren. Best zonde toch? Door het vervangen van een cv ketel kan je wel 190 euro per jaar besparen. Het bespaart een hoop geld en is duurzamer voor het milieu.

Stap 3 – Slimme thermostaat aanschaffen

Jaarlijks gaat er nog veel energie verloren doordat de thermostaat niet goed afgesteld staat. Dit kan je voorkomen door een slimme thermostaat aan te schaffen. Met je smartphone kan je de temperatuur van het huis regelen. Via de app kan je aangeven wanneer je wel of niet thuis bent. De slimme thermostaat biedt comfort, gemak en voorkomt verspilling van energie.

Stap 4 – Eigen energie wekken

Het wekken van eigen energie is erg duurzaam. Energie wekken kan je door middel van zonnepanelen. Zonne-energie gaat nooit op en is de opgewekte energie is helemaal gratis. Het investeren in zonnepanelen levert direct geld op. In ongeveer 8 jaar tijd heb je de zonnepanelen terugverdiend. De gemiddelde levensduur van een zonnepaneel is 25 jaar. Het is dan zeker aan te raden om zonnepanelen aan te schaffen. Het is wel belangrijk om de zonnepanelen niet in de schaduw te plaatsen. Wanneer een zonnepaneel in de schaduw ligt, wordt er 16 – 25% minder energie opgewekt.

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie