financiele planning in beeld brengen

Iedereen heeft zijn eigen financiële horizon en dient daar zijn eigen planning op af te stemmen.
Hoe elke maand rond te komen met je inkomen, voor veel mensen is het niet makkelijk om de in- en uitgaande geldstromen op elkaar af te stemmen. Het is natuurlijk ook lang niet eenvoudig om met de stijgende prijzen die niet in verhouding staan tot de zijwaarts bewegende inkomens altijd weer aan de goede kant van de balans te geraken.
Hier daarom enkele planningtips die kunnen bijdragen tot een beter in- en uitgavenpatroon.

manage uw geld, maak een planning
om de ingaande en uitgaande geldstroom maximaal te managen is het van belang een financieel dagboek bij te houden waar puntsgewijs vermeldt staat waar de uitgaven zitten. Niet alleen de aankoop van luxe artikelen moeten worden opgeschreven, ook de vaste lasten moeten in kaart worden gebracht. In feite moet je elke kostenpost in het financiële dagboek bijhouden. Dit eist enige verantwoording, maar als je dit een tijdje doet kun je haarfijn aflezen waar de knelpunten zit. Zodoende kun je bekijken op welke punten je geld kunt besparen.
Eigenlijk moet je maar één belangrijke kernwaarde aanhouden “geef niet meer uit dan dat er binnenkomt”
Een transitievergoeding berekenen is iets wat je ook verder kan helpen op weg naar een gedegen planning.

matige financiële horizon, reduceer de uitgaven
Snij onnodige onkosten weg, hiermee kun je veel geld besparen. Bekijk op uw financiële planbord (of dagboek) waar onnodig veel euro’s verdwijnen. Op de primaire levensbehoeften kun je veelal ook veel centen besparen. Bezoek eens een goedkopere supermarkt of ga voor een huismerk in plaats van een a-merk. En zo zijn er talloze punten waar je door een goede planning gewoon geld kunt besparen. Probeer jezelf een limiet van uitgaven op te leggen. En breng continu alles goed in kaart zodat je jezelf met de neus op de (financiële) feiten kunt drukken. Veel succes met het maken van je geldplanning !

zp8497586rq
Categorieën: Uncategorized

Eén reactie

Geef een reactie