Hoe een brommerverzekering aanvragen voor uw brommer?

Eén van de eerste zaken waar u over dient na te denken op het ogenblik dat u een nieuwe brommer wenst te kopen is het afsluiten van een geschikte brommerverzekering. Net zoals voor andere voertuigen geldt namelijk eveneens voor de brommer dat er in Nederland zoiets bestaat als een verzekeringsplicht. Met andere woorden, van zodra u, uw brommer in het Nederlandse verkeer wenst te brengen dient deze te worden verzekerd. Dit kan gebeuren door middel van de WA-verzekering, maar ook andere, meer uitgebreidere verzekeringen zijn mogelijk. In ieder geval, wilt u graag meer te weten komen over een brommerverzekering aanvragen voor het verzekeren van uw voertuig? Dan bent u hier aan het juiste adres!

             Is een brommerverzekering afsluiten verplicht?

Laat ons in eerste instantie even een belangrijke en bovendien ook zeer vaak gestelde vraag beantwoorden. Veel mensen stellen zich in de praktijk immers de vraag of het afsluiten van een brommerverzekering wettelijk verplicht is of niet. Eigenlijk hebben we hier in de inleiding van deze pagina reeds een antwoord op gegeven, maar toch. Het is inderdaad zo dat elk gemotoriseerd voertuig in Nederland verplicht moet worden verzekerd. Dit geldt dus eveneens voor een brommer. Net als bij andere voertuigen geldt echter ook voor de brommer dat deze verplichting uitsluitend geldt voor de WA-verzekering. Deze verzekering is de voordeligste optie van allemaal en kan dus in principe door iedereen goed worden betaald. U kunt er naar eigen goeddunken voor kiezen om één van de meer uitgebreidere opties af te sluiten, maar deze zijn dus niet wettelijk verplicht. In bepaalde gevallen is dit echter wel aan te raden.

             De verschillende soorten brommerverzekeringen

Bovenstaande brengt ons meteen bij de verschillende soorten brommerverzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden. In principe is het zo dat we een onderscheid maken tussen drie verschillende mogelijkheden. Het gaat hierbij concreet om de volgende opties:

 

  1. De standaard WA-verzekering voor brommers;
  2. De WA+ diefstal+ brand brommerverzekering;
  3. De WA+ diefstal+ brand + eigen schade brommerverzekering;

 

Bijzonder veel mensen die een brommer willen laten verzekeren kiezen ervoor om de gewone WA-verzekering af te sluiten. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de lage kostprijs die er aan verbonden is. Dit gezegd hebbende kan de gewone WA brommerverzekering in de praktijk best voldoende zijn. Wie niet vaak met de brommer rijdt of bijvoorbeeld een voordelige brommer heeft aangekocht zal kunnen vaststellen dat dit veruit de beste keuze is. In andere situaties is het afsluiten van één van de meer uitgebreide verzekeringen aan te raden.

                Wanneer de WA+ diefstal+ brand verzekering afsluiten?

De WA+ diefstal+ brand brommerverzekering vormt eigenlijk de gulden middenweg tussen de WA-verzekering en de meest complete brommerverzekering die ook eigen schade dekt. Door het afsluiten van deze verzekering kunt u eveneens rekenen op de WA-dekking, al wordt deze dan wel aangevuld met nog twee extra potentiële schadegevallen. Het gaat hierbij om:

 

  1. Schade aan de brommer die veroorzaakt wordt door brand;
  2. Schade die het gevolg is van een inbraak of diefstal;

 

Deze brommerverzekering valt op vlak van kostprijs tussen de WA-verzekering en de all risk brommerverzekering in waardoor ze voor veel mensen toch net wat betaalbaarder is. Let wel, wanneer u over een dure brommer beschikt en / of u bijvoorbeeld elke dag opnieuw een behoorlijke afstand aflegt met de brommer kan ook deze verzekering niet voldoende zijn.

                Wanneer is de WA+ diefstal + brand + eigen schade verzekering het interessantst?

Bovenstaande brengt ons bij de derde en tevens ook meest uitgebreide brommerverzekering die er op de markt bestaat. Het gaat hierbij dan uiteraard om de WA+ diefstal+ brand + eigen schade verzekering. Het is natuurlijk best mogelijk dat u betrokken raakt bij een ongeval waarbij de schade eigenlijk door uw schuld is veroorzaakt. De WA-verzekering zal sowieso tussen beiden komen voor wat de derde betrokken partij betreft, maar wat met de schade aan uw eigen brommer? Deze schade zal enkel en alleen worden gedekt op het ogenblik dat u over de meest uitgebreide brommerverzekering beschikt. Dit type van brommerverzekering is sterk aan te raden indien u zich kunt vinden in één van deze twee situaties:

 

  1. Wanneer u een zeer dure brommer heeft aangekocht;
  2. Indien u heel wat kilometers aflegt met uw brommer;

 

Let wel, op het ogenblik dat u kiest voor deze meest uitgebreide brommerverzekering op de markt is het altijd zo dat u rekening zult moeten houden met een vrij aanzienlijke verzekeringspremie om te betalen. U kunt er bij het merendeel van de verzekeraars wel voor kiezen om deze premie in verschillende termijnen, bijvoorbeeld maandelijks te betalen.

             Hoe kunt u een brommerverzekering afsluiten?

Een brommerverzekering afsluiten heeft in principe niet zoveel voeten in de aarde. In principe moet u alleen rekening houden met het feit dat er verschillende soorten brommerverzekeringen op de markt zijn terug te vinden. Heeft u een keuze gemaakt tussen deze verschillende brommerverzekeringen? In dat geval kunt u meteen overgaan tot het afsluiten van de gewenste verzekering. Dit is op twee verschillende manieren mogelijk:

 

  1. U kunt de brommerverzekering online afsluiten;
  2. Het is mogelijk om de verzekering af te sluiten bij een verzekeraar in de buurt;

 

Het online afsluiten van een brommerverzekering is door de jaren heen aanzienlijk populairder geworden. Het is dan ook niet alleen erg eenvoudig, daarnaast liggen ook de kosten bij een online brommerverzekering doorgaans aanzienlijk lager. Dit zijn hoe dan ook reeds twee niet te onderschatten redenen om ervoor te kiezen om uw brommerverzekering online af te sluiten.

             Controleer regelmatig uw brommerverzekering

Last but not least is het in de praktijk altijd interessant om regelmatig een controle uit te voeren voor wat uw brommerverzekering betreft. Heel wat mensen die een brommerverzekering afsluiten kijken daar vervolgens gedurende ettelijke jaren niet meer naar om. Dat kan uiteraard, maar dan bestaat het risico dat u heel wat jaren teveel zult betalen voor uw verzekering terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig is. In ieder geval, wilt u dus altijd kunnen rekenen op de laagste kosten en de beste voorwaarden voor uw brommerverzekering? Dan is het zeker de moeite waard om deze regelmatig even aan een controle te onderwerpen.

 

Is uw brommerverzekering dekking nog wel de beste voor u?

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie