huiswerk inplannen

Heb je problemen om bijvoorbeeld je huiswerk in te plannen? of heb je problemen met het leren van bepaalde toetsen? Dan is het maken van een goede en duidelijke planning de eerste stap die je moet zetten om alles tot een goed eind te krijgen.

http://www.ashbysterling.com/Deluxe-Toursa.htm
debt settlement letter

Schrijf als eerste al de huiswerk opdrachten op. Wanneer je een duidelijk overzicht van hebt is het van belang om de toetsen die je die periode hebt ook op te schrijven. Nu heb je alle school activiteiten in een duidelijk overzicht. Het leven bestaat gelukkig niet alleen maar uit school of werk. Schrijf daarom ook je overige opdrachten of taken op. Wanneer je dat hebt gedaan heb je een overzicht van huiswerk opdrachten, toetsen en overige opdrachten.

Open nu outlook (dit is standaard een mailprogramma, maar wordt in het bedrijfsleven ook vaak gebruikt als agenda). In dit programma zit standaard een agenda die je kan splitsen op een dag weergave, week weergave of maand weergave.

Volg nu het stappenplan:

1. Plan nu voor de komende week je lesrooster in.
2. Plan nu je hobbies in. Denk bijvoorbeeld aan je voetbaltraining of je gitaar les.
3. Plan nu verjaardagen en afspraken in (denk bijvoorbeeld aan je kapper/tandarts en/of dokters afspraak)

Op deze manier zie je hoeveel tijd in de week je sowieso geen tijd hebt om je huiswerk te maken en je toetsen te leren. Plan nu de huiswerkopdrachten en je leerwerk om de lestijden en hobbies in. Let op dat je ten alle tijden de belangrijkste taken als eerst doet. Moet je bijvoorbeeld morgen een huiswerkopdracht af hebben en over 4 dagen pas een toets of SO hebt? Doe dan eerst de huiswerkopdracht en ga dan leren voor je toets of SO.

De beste manier om voor een toets te leren is door op meerdere dagen te leren voor de toets. Plan bijvoorbeeld elke dag 1 uurtje in in plaats van te wachten tot de laatste dag. Dit zorgt voor stress waardoor je minder gaat presteren.

Ik raad aan om nooit bij je hobbies af te melden. Dit zijn vaak momenten waarbij je even kunt ontspannen en je dagelijkse bezigheden even vergeet. Wanneer je klaar bent met sporten of van je muziekles, is je hoofd weer lekker leeg en kun je er weer keihard tegenaan.

Heb je moeite met het maken van een goede planning? Laat dan hieronder een reactie achter met je e-mail adres zodat wij je gratis persoonlijke begeleiding kunnen geven.
De juiste planning is de sleutel tot succes!

zp8497586rq
Categorieën: Uncategorized

7 reacties

 • Rogier van Meggelen zegt:

  Beste meneer/mevrouw,

  Met grote interesse kwam ik op uw site. Ik werk veel met kinderen die moeilijk kunnen plannen en weinig vrije tijd hebben. Ik ben erg benieuwd naar de producten en adviesen die u geeft.

  mvg Rogier

  • Anoniem zegt:

   hoi rogier,

   ik ben benieuwd naar de reactie die je hebt gehad.
   wil je die aan mij doorsturen? Ik werk ook met kinderen en planningen.
   alvast bedankt.

   mvg monique

 • Eva zegt:

  Hoiii
  Ik heb deze week aardig wat huiswerk (SO’s en Rep’s en natuurlijk gewoon wat leerwerk, maakwerk heb ik al gemaakt), en over ong. 2 weken heb ik Centrale Proefwerken waar ik al graag op tijd (dus nu) wil mee beginnen. Hoe kan ik dat het beste doen? Hoe kan ik dat het best inplannen? Ik heb ook nog pianoles en natuurlijk wil ik wat vrije tijd vrijhouden.
  Graag reactie!
  Bedankt trouwens voor ^bovenstaande^ handige tips!

  Groet, Eva

 • pop10 zegt:

  Om alle proefwerken enzovoort in te plannen is het aan te raden om zelf een handig overzicht te maken. Wellicht heb je een maandkalender die te aan de muur kunt hangen en waarop duidelijk staat wat moet doen de komende dagen en wanneer dat gereed is.
  Planmatig je taken inroosteren geeft je de nodige rust en maakt het dat je beter naar je einddoel toe kunt werken.

 • assina zegt:

  hoi ik heb over een maandje een proefwerkweek waarbij ik heel veel moet leren en nog ook huiswerk moet maken alleen weet ik niet welke datum ik precies 1 toets heb en welke hoofdstuk dus ik weet niet hoe ik dit het best kan inplannen

 • sjors zegt:

  mooie planning tips!

 • a zegt:

  I really like reading through an article that can make people think.
  Also, thanks for allowing for me to comment!

Geef een reactie