Onderweg je planning bijwerken op mobiele apparaten

Een planning maken kan op verschillende manieren en met behulp van een aantal verschillende strategieën en apparaten. Het grootste nadeel aan een planning maken op papier is dat, wanneer er iets verandert in het tijdsschema of wanneer er iets veranderd moet worden in de planning, er gekrast, gestreept of gescheurd moet worden. Dit soort dingen kunnen een planning onoverzichtelijk en onduidelijk maken. Dat is iets wat bij het bijwerken van je planning op een mobiel apparaat natuurlijk niet aan de orde is: wat je getypt hebt op je mobiele apparaat kun je gemakkelijk wissen en vervangen door nieuwe tekst en eventueel zelfs nieuwe afbeeldingen. Dat een vel papier te klein is voor je planning, is nog een voorbeeld van iets wat bij een planning op een mobiel apparaat niet zal gebeuren. De omvang van je planning op een mobiel apparaat is (in de meeste gevallen) ongelimiteerd. Voor het maken en bijwerken van een planning op een mobiel apparaat kun je bijvoorbeeld een app, software of een programma zoals Excel of een andere elektronische tool gebruiken.

Verschillende mobiele apparaten om planningen mee te maken

In de huidige tijd zijn mobiele apparaten niet meer weg te denken. Vrijwel iedereen is wel in het bezit van een laptop, tablet of mobiele telefoon (wat in de meeste gevallen een smartphone is). Dat biedt, naast een grote bereikbaarheid en toegankelijkheid, ook mogelijkheden op het gebied van planningen maken. Het voordeel van een tablet of laptop is dat het scherm vaak een stuk groter is dan bij een smartphone het geval is. Een groot scherm kan een groter gedeelte van de planning weergeven in één keer. De schermgrootte van een smartphone mag dan een stuk kleiner zijn, het grote voordeel van een planning op een smartphone maken is dat je deze zelfs mee kunt nemen in je broekzak, zo heb je je planning altijd bij je en bij de hand. Een planning creëren op een laptop heeft dan weer als voordeel dat het typen op een laptop vaak sneller gaat dan dat bijvoorbeeld bij een tablet het geval zal zijn, dit vanwege het feit dat het toetsenbord op een tablet op het scherm wordt weergegeven. Eventueel zou een los toetsenbord bij je tablet in dit geval uitkomst kunnen bieden.

Je planning synchroniseren op alle apparaten

Alle genoemde apparaten, laptops, tablets en mobiele telefoons, kunnen verbonden worden met het internet, dus draadloze synchronisatie via Wi-Fi bijvoorbeeld behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast bieden sommige merken en apps de mogelijkheid om op een andere manier te synchroniseren, via andere manieren om apparaten te verbinden, zoals dat bijvoorbeeld draadloos kan via Bluetooth. Ook synchronisatie via bedrading komt (nog) voor, maar momenteel is draadloos synchroniseren veruit het populairste, puur vanwege het gebruiksgemak. Het synchroniseren van je planning kan erg handig en praktisch zijn, bovendien gaat het met een goede verbinding vrij snel. Stel, je hebt een tablet en een smartphone die je beide gebruikt, maar je bent onderweg en je hebt je tablet even niet bij de hand, want die heb je een dagje thuis gelaten. Je kunt dan je planning vanaf je smartphone beheren en, als dat nodig blijkt te zijn, bijwerken. Dankzij (automatische) synchronisatie van je planning met behulp van een (draadloze) verbinding wordt je planning ook op je tablet bijgewerkt. Pak je dan een uurtje later thuis je tablet er weer bij, dan is je planning hier ook up-to-date en zijn alle wijzigingen die je gedaan had via je mobiele telefoon ook doorgevoerd op je tablet. Dit werkt ook andersom bij (automatische) synchronisatie, dus werk je je planning bij via je tablet, dan worden de wijzigingen ook doorgegeven aan je smartphone, mits deze met elkaar verbonden zijn.

Onderweg je planning actualiseren en synchroniseren

Apps en andere tools waarmee je planning kunt creëren en bijhouden via mobiele apparaten, vereisen soms een internetverbinding. Dit is echter niet altijd het geval. Zoals al eerder gezegd is bijvoorbeeld een vorm van verbinding met het internet ook handig om je planning te synchroniseren, maar dit kan eventueel ook via een ander type verbinding zoals Bluetooth. Als het gaat om een internetverbinding die vereist is om een planning via een app bij te werken, dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van internet op je mobiel via 3G of 4G. Ook via een dongel voor bijvoorbeeld een laptop kan er verbinding worden gemaakt met het internet. Een dongel is een soort USB-stick, die je in de USB-poort van je laptop steekt, die zo zorgt voor een internetverbinding voor je laptop. Bevind je je in een stadscentrum of in de trein dan kun je vaak ook gebruik maken van een openbaar Wi-Fi netwerk wat daar aanwezig is en waarmee je verbinding kunt maken, zodat je toegang hebt tot het internet. Vaak zijn dit soort Wi-Fi hotspots gratis en eenvoudig te gebruiken. Let er wel op dat je niet zomaar met ieder openbaar Wi-Fi netwerk verbinding maakt, er kunnen namelijk kapers op de kust zijn die gespecialiseerd zijn in phishing en internetcriminaliteit.

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie