plan je verbouwing

De rechtgeaarde klusser zal het beamen. Niets is er zo ingrijpend als een verbouwing van je woning. Het is dan ook zaak om voordat je hier aan begint goed na te denken over hoe deze klus zo efficiënt mogelijk aan te pakken.
Dit doe je door een goede (ver)bouwplanning te maken. Door de zaken goed op een rijtje te zetten is het mogelijk om een realistische verbouwtijd in te plannen. Dit is van groot belang, vooral als je tijdens de verbouwing gewoon in je woonhuis blijft zitten. Dus neem ruimschoots de tijd om een planning op te stellen en neem hier alle facetten van de verbouwing in mee. Een goed “draaiboek” kan veel stress voorkomen tijdens de kluswerkzaamheden.

verbouwing van je woning: manuren en levertijden inplannen
Als je aan de vooravond staat van een grootscheepse verbouwing van je huis dan dien je een planboard op te stellen. Hierin moet je rekening houden met talloze facetten, maar de belangrijkste zijn toch wel de uren die nodig zijn om de klus te klaren en wat de levertijden zijn van producten (bijv. tegels, sanitair, laminaat, keukenblok, etc.) die extern aangeleverd worden en ingepland binnen het tijdsbestek van de verbouwing. Je moet uiteraard producten en manuren aan elkaar koppelen om zodoende een deugdelijke en realistische planning te maken.
Onderschat een woningverbouwing niet en verwerk in de planning dan ook de nodige ruimte voor tegenvallers. Je kunt in theorie nog z’on goede planning maken, in de praktijk zul je bemerken dat er altijd wel enkele hiaten ontstaan doordat ingehuurde vakmensen hun afspraken niet nakomen of dat de bestelde goederen niet op tijd worden geleverd.
Het 100% correct inplannen van een woningverbouwing blijft in veel gevallen (helaas) een utopie. Door hier rekening mee te houden en de planning van begin tot eind verbouwing wat op te rekken.

voorkom onnodige stress en plan de verbouwing van je huis deugdelijk
Een planning maken van je woningverbouwing. Het klinkt eenvoudig maar in de praktijk blijkt het dat dit nogal eens wordt onderschat. Ga dus tijdig rond de tafel zitten met de vakmensen die de klus hebben aangenomen. En leg zoveel mogelijk afspraken vast op op papier. Enerzijds kan dit een goed referentiekader zijn, anderzijds kan het ook dien om de klussers te wijzen op de eerder gemaakte afspraken. Het is zaak om tot een realistische planning te komen waarin jij en de ingehuurde mensen zich beide kunnen vinden. Door alle neuzen de zelfde kant op te laten wijzen en een goede planmatige voorbereiding moet het mogelijk zijn om van het verbouwingsproces in je woning een feestje te maken.

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie