Plan uw verhuizing met zorg

Verhuizen kan een enorm grote en chaotische onderneming zijn, waarbij u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om verhuizen iets gemakkelijker en overzichtelijker te maken volgt daarom een aantal verhuistip over hoe u het verhuizen het beste aan kunt pakken. Het plannen van een verhuizing kan een groot verschil maken.

Voorafgaand aan de verhuizing

Voordat u gaat verhuizen is het handig een checklist te maken met wat u te doen staat. Belangrijk is bijvoorbeeld om tijdig adreswijzigingen bij de grote instanties door te geven. Zo loopt u niet tegen onverwachte aanmaningen aan in de toekomst. Ook is het goed om tijdig contact op te nemen met uw internet en televisieprovider, om een wijziging door te geven. Hetzelfde geldt uiteraard voor uw gas-water-licht leverancier. Huurt u uw woning? Zeg uw huur dan ook op tijd op, om dubbele maandlasten te voorkomen.

Ruim goed op

Daarnaast is het goed om uw oude huis grondig op te ruimen voordat u gaat verhuizen. Gooi weg wat u niet meer nodig heeft, of maak er iemand anders blij mee. Neem alleen dat mee wat u echt nog gaat gebruiken. Zo voorkomt u onnodig gesleep tijdens de verhuizing en maakt u een opgeruimde start in uw nieuwe huis. Meet de maten van uw nieuwe huis. Past die bank wel echt in uw nieuwe woonkamer? Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan. Meten is weten. Zorg tenslotte voor voldoende verhuisdozen. Deze zijn verkrijgbaar bij de grote bouwmarkten, maar ook stevige bananendozen werken perfect.

Tijdens de verhuizing

Pak uw verhuisdozen grondig en nauwkeurig in en zet op elke doos wat voor spullen er in zitten. Zo belandt het dure servies niet onder de zware boekendoos. Tevens kunt u de dozen zo direct in de goede kamer zetten in uw nieuwe huis. Dit maakt het uitpakken makkelijker en sneller. Zorg dat u alle sleutels die u nodig heeft, in uw handbagage doet. Zo staat u niet voor een dichte deur als u eenmaal bij uw nieuwe woning bent. Vergeet ook niet de oude sleutel over te dragen aan de nieuwe bewoners of terug te geven aan de huurder. Schrijf de meterstanden op van zowel uw nieuwe als uw oude huis. Zo voorkomt u misverstanden en heeft een zeker de juiste meterstanden op papier staan.

Begin met één kamer

Probeer tenslotte één kamer zo snel mogelijk in te richten zodat u, ondanks dat u nog tussen de verhuisdozen zit, zich toch een beetje kunt ontspannen na een lange en zware verhuisdag. Wellicht voelt u zich wat meer thuis in een ingerichte kamer. Hang ook de gordijnen in de slaapkamer zo snel mogelijk op, zodat u voldoende slaap krijgt. Dit zorgt voor rust en zo kunt u zich ook beter concentreren op het inrichten van de rest van het huis en beginnen aan een nieuwe stap in uw leven!

Bron: Verhuisfirma D. Vervaet uit Brussel

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie