Planning maken om af te vallen

We kennen het allemaal wel, een paar kilo zwaarder dan we eigenlijk zouden willen. Maar de discipline op te brengen om te gaan afvallen is iets wat voor meel mensen maar niet concreet te maken is. Als je een goede planning maakt over hoe je overgewicht d.m.v. gezond afvallen tegen te gaan en het planboard vervolgens als leidraad aanhoudt en zodoende met een kritische blik naar je eigen levenspatroon te kijken. Dan zal je bemerken dat met een beetje doorzettingsvermogen en een duidelijke planning het ook voor jou mogelijk is om op een gezonde en onderbouwde wijze aan je ideale streefgericht te geraken. Plan je dieet en bewegingspatroon goed in en je zult gestaag afvallen.

hoe een goed afvalschema te maken voor jezelf
De eerste stap om af te vallen is vaak de moeilijkste en het is dan ook zaak om realistische doelen te stellen en niet onbelangrijk deze op papier vast te leggen. Denk er ook goed over na dat alleen minder eten niet voldoende is. Het moet een totaalpakket van factoren zijn die zorgen voor het geleidelijke afslanken. Leg dit allemaal vast in je eigen planning. Maak afspraken met jezelf, je kunt dan denken aan geen chips of andere vettigheden door de week. En sport minimaal twee maal per week op gezette tijden. Leg dit vast in je persoonlijke planning. Maar probeer ook tijdens je werkzaamheden meer te bewegen. Ga niet met de lift maar pak de trap. Wandel de pauze een rondje en pak de fiets in plaats van de auto naar en van je werk. Door structueel minder te snoepen en meer te bewegen zal jij (en je weegschaal) al snel het verschil bemerken. Door het maken van een goed planning en deze op te volgen heb jij en goede stok achter de deur.

een dieetplanning maken hoeft niet veel tijd te kosten en je kunt het zelf
De eerste stap voor succesvol afvallen is het maken van een duidelijke planning. Bepaal om te beginnen je doelen en zorg ervoor dat dit realistisch is. Het is dan ook aan te raden een afvalplanning te maken van pakweg drie maanden waarin je voorzelf je doelen bepaald. Beschrijf wat je ervoor wilt doen en wat je er juist voor wil laten staan. Plan je momenten van intensieve beweging in en schaf eventueel een stappenteller aan om te zien hoeveel stappen je per dag zet. Dit kan een goed hulpmiddel zijn om je blijvend te motiveren.
Na afloop van de eerste planning kun je deze eens kritisch bekijken. Stel vast welke doelen zijn behaald en welke niet. Voer vervolgens je nieuwe doelen in op het planboard en ga zo de tweede cyclus in. Zodoende zal je een gestage ontwikkeling doormaken met als doel op je streefgericht te komen en te blijven. Het is mogelijk om met een goede planning op een gezonde manier af te vallen.

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie