Planning om in 4 stappen een full stack developer worden

De vraag naar full stack developers wordt steeds groter en het aanbod blijft momenteel erg beperkt. Voor iedereen die interesse in het vak heeft is het dus het ideale moment om van dit beperkte aanbod te profiteren. Om een full stack developer te worden moet je over een aantal lastige vaardigheden beschikken. In een planmatig proces van 4 stappen kun je deze vaardigheden ontwikkelen en uiteindelijk een full stack developer worden.

Stap 1: Bouw kennis op van programmeertalen

Om full stack developer te worden moet je kennis hebben van de programmeertalen HTML, CSS en Javascript. Deze programmeertalen zal je voortdurend tegenkomen wanneer je eenmaal werkzaam bent als developer. Deze kennis is een goede start om uiteindelijk applicaties te kunnen bouwen.

Stap 2: Programmeren van applicaties

Je doet kennis op van het zogeheten ‘development framework’ en leert zo de softwarecomponenten gebruiken die nodig zijn voor het programmeren van applicaties. Verder leer je de code-standaard kennen en op welke manier je de software inzet voor een organisatie.

Stap 3: Databases installeren

Je leert hoe je databases kunt installeren en aanpassen om zo projecten op te slaan. In zo’n database worden bijvoorbeeld aanvragen gedaan en gegevens aangepast die met het project te maken hebben. Veel organisaties maken gebruik van zo’n database. Het wordt ook wel een relationeel databasemanagementsysteem genoemd.

Stap 4: Je kunt workflows en templates aanmaken

Wanneer je bij deze stap bent aangekomen kun je jezelf al full stack developer noemen. Je bent in staat om zelf templates aan te maken waarin gewerkt kan worden. Je moet er dan nog wel voor zorgen dat deze templates goed functioneren. Om deze stappen in een korte tijd onder de knie te krijgen kun je ook kiezen voor de mogelijkheid om een bootcamp te volgen waarin je leert een developer te worden.
Voor het bereiken van een goede samenwerking is Nextview een partij waarmee je altijd eens kan sparren om te kijken wat je voor elkaar kunt betekenen.

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie