Stappenplan om binnen 1 uur een website in elkaar te zetten

Een website in elkaar zetten is voor onervaren knap lastig, toch is het in sommige situaties goed om nieuwe dingen te proberen. Om je doorzettingsvermogen te stimuleren vind je in dit artikel een stappenplan om binnen één uur een website in elkaar te zetten, want dat is mogelijk.

Stap één, registreer een domeinnaam

Om te beginnen is het noodzakelijk om een domeinnaam te registreren. bij domeinregistratie is het van belang om een goede naam te kiezen, dit wordt namelijk de naam van je website. Als je een eigen onderneming hebt waar je de website voor maakt is het een goed idee om de naam van je bedrijf te kiezen als domeinnaam. Indien dit niet meer mogelijk is, is het verstandig om de naam van je onderneming te verweken in de domeinnaam van je website.

Stap twee, een hostingpakket uitkiezen

Inmiddels ben je aangekomen bij de volgende stap. De volgende stap is het uitkiezen van een hostingpakket. Een hostingpakket is noodzakelijk om je website onder te brengen op een server. Indien je website niet gehost word door een hostingpakket zal je website niet op een server en dus ook niet online kunnen staan. Er zijn veel verschillende hostingpakketten, hierom is het belangrijk om je goed in hostingpakketten te verdiepen voordat je een pakket afsluit.

Een websitesoftware en beveiliging

De volgende stap is het uitkiezen van een websitesoftware. Hier zijn er ook veel mogelijkheden, dus verdiep je hier in. Als je een websitesoftware hebt gekozen kun je door naar de volgende stap en dat is het beveiligen van je website. Met een SSL-certificaat bescherm jij de verbinding tussen het browser van een bezoeker en die van je website.

Het ontwerpen van je website

Tot slot kun je aan de slag gaan met het ontwerpen van je website. Dit kun je via een websitesoftware doen. Zo kun je stapsgewijs je hele website ontwerpen naar je eigen stijl.

Categorieën: Uncategorized

4 reacties

Geef een reactie