Tips voor productiviteit

Nu voor enorm veel mensen de dagelijkse structuur is weggevallen is het belangrijker dan ooit om productief bezig te zijn. Doordat er veel thuis wordt gewerkt hebben mensen meer tijd over, er is immers geen reistijd meer van en naar kantoor. deze vrijgekomen tijd moet natuurlijk goed gepland worden! Met deze tips zal je productiviteit gegarandeerd stijgen!

Tip 1: Maak een routine
De kern van vooruitgang is routine. Wanneer je consistent een bepaalde set taken uitvoert zorg je voor optimale verbetering. Deze routine kun je het beste inbouwen met behulp van habits. Habits zijn eigenlijk bepaalde handelingen die elke dag worden uitgevoerd. Dit is dus eigenlijk een routine maar dan in stukjes gehakt. Met je habits als basis kun je dus je productiviteit gemakkelijk verhogen.

Tip 2: Plan je dag
Om te zorgen dat je het overzicht van je dag behoudt kun je het beste een inzichtelijke planning maken. Deze kan zo globaal en zo gedetailleerd zijn als je zelf wil. Begin bijvoorbeeld je dag met het beantwoorden van je emails. Zorg hierbij voor een duidelijke start en eindtijd. Het kan vaak voorkomen dat je mailbox als een eindeloze oceaan voelt. Wanneer je voor jezelf een duidelijke eindtijd hebt bepaald is het gemakkelijk om prioriteiten te stellen en andere productieve dingen te doen. Het is verstandig om te experimenteren met de manier van plannen, zo kun je heel gedetailleerd plannen, waarbij je je dag in tijdvakken indeelt en elk tijdvak een bepaalde activiteit. of je kunt heel globaal plannen en per dag een to-do lijstje maken waarin je bepaalt welke activiteiten je op een dag wil doen.

Tip 3: blijf gefocust
 Het gebeurt steeds vaker dat je “even” pauze neemt met je mobiele telefoon en vervolgens een uur later opkijkt en schrikt van het feit dat er al zoveel tijd is verstreken. Uit onderzoek van “Kill the Cable Bill” is gebleken dat de gemiddelde Amerikaan 3 uur en 12 minuten per dag spendeert aan het streamen van bijvoorbeeld films en series. Deze tijd kun je natuurlijk veel beter besteden aan nuttige dingen.

Tip 4: Voorkom afleiding
Om de afleiding zoveel mogelijk te voorkomen kun je het beste je streaming abonnement van bijvoorbeeld Netflix opzeggen. Hierdoor verklein je de kans dat je afgeleid raakt door je mobiele telefoon. Het opzeggen van je abonnement kan soms meer tijd kosten dan je zou willen. Een goede tip om het opzeggen van je abonnementen gemakkelijker te maken is gebruik maken van de opzegservice van Xpendy. Je opzegging wordt hiermee aangetekend verzonden waardoor je verzekerd bent van een snelle en effectieve opzegging.

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie