Welke stappen komen kijken bij het maken van een animatie?

Een animatie is een soort getekende video. Doordat een animatie wordt geproduceerd met bewegende beelden en begeleidende tekst/spraak kunnen animatievideo’s moeilijke processen op een heel gemakkelijke manier weergeven. Animaties worden dan ook meer en meer gebruikt door bedrijven om bijvoorbeeld te laten zien hoe verschillende processen binnen de onderneming in elkaar steken. Een animatie op uw website kan potentiële klanten dus op een toegankelijke manier uitleggen waar ze aan toe zijn. We zullen u vandaag meer vertellen over de stappen die komen kijken bij het creëren van een animatie.

Stap 1: Een idee creëren

Een animatie begint zoals eigenlijk bijna alles met het idee ofwel het concept van de animatie. Het verhaal achter de animatie moet kloppend zijn met de boodschap die je wilt vertellen. Bedenk dan van te voren ook goed wat u met de animatie wilt bereiken!

Stap 2:Het idee uitwerken

Je wilt de animatie op je website plaatsen om je (potentiële) klanten aan te spreken. Werk het idee dan ook uit met een (potentiële) klant of een animatiebedrijf om je idee kracht bij te zetten. Waar bedrijven vaak tegenaan lopen is dat bepaalde processen voor het bedrijf zo vanzelfsprekend zijn, dat ze niet doorhebben dat dit juist hetgeen is waar de (potentiële) klant vragen over zou kunnen krijgen. Benader dan ook altijd een derde persoon bij de uitwerking!

Stap 3: Produceren van de animatie

Als het idee volledig is uitgezet kun je overgaan tot de productie van de animatie. Als je zelf goede grafische designers in dienst hebt kun je dit intern doen, anders kun je hiervoor een animatiebedrijf inschakelen.

Stap 4: De animatie verspreiden

Zodra de animatie geproduceerd is, dient deze verspreid te worden. Doe dit via je eigen website en sociale media kanalen! Hoe meer bereik de animatie heeft, hoe beter.

Stap 5: Resultaten meten

Na enkele maanden kun je het resultaat van je animatie meten. Blijven bezoekers langer op je website? Heb je meer interactie op je sociale media kanalen?

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie